Udruženje mladih BaUM

Udruženje mladih BaUM iz Banovića je proizašlo iz djelovanja neformalne omladinske grupe u Banovićima. Osnovano je 8. augusta 2017. godine i počelo sa radom. Jedan od prvih projekata udruženja bio je renoviranje i adaptacija prostorija novog Centra za mlade BaUM. Centar je svečano otvoren 21. juna 2018. godine u Banovićima. Centar sadrži veliku halu, caffe bar, učionice, kancelarije i radne prostorije u okviru svojih 180m2. Misija i vizija Udruženja mladih jeste da okupi svu zainteresovanu omladinu sa područja Opštine Banovići, te da ih uključi u određeni sektor i aktivnosti koje do sada nisu mogli pronaći u našoj općini kako bi upotpunili svoj društveni sadržaj. Udruženje mladih BaUM je neprofitna organizacija koja služi kao platforma mladima da putem društveno korisnih projekata ostvare lični i profesionalni napredak.

NEFORMALNA EDUKACIJA

Organizovanje i izvođenje edukacija iz oblasti: informatike, jezika, medija, poduzetništva, ekologije, ljudskih prava i dr.

SPORTSKE SEKCIJE I AKTIVNOSTI

Treninzi, Turniri, Utakmice Nogometa, Rukometa, Košarke, Odbojke, Fitnesa sa obučenim i certificiranim sportskim radnicima.

DRUŽENJE I UČENJE KROZ SEKCIJE

Sekcije zabavno-obrazovnog karaktera iz raznih oblasti od interesamladih sa ciljem druženja polaznika u kontinuiranom toku.

KULTURNE MANIFESTACIJE

Organizovanje i promocija manifestacija i sadržaja iz oblasti kulture: predstave, koncerti, performanse, izložbe, projekcije.

DNEVNI CENTAR ZA DJECU

Opremljena interaktivna učionica za boravak djece u programu obrazovno-zabavnog karaktera sa obučenim prosvjetnim radnicima.

MOBILNOST I RAZMJENA MLADIH

Organizovana ekipa članova udruženja spremna na edukativne i razvojne aktivnosti sa ostalim ugruženjima i organizacijama.

LOKALNI VOLONTERSKI SERVIS

Promocija volonterizma, volonterske akcije, organizovanje dobrovoljnih akcija mladih u cilju realizacije ciljeva udruženja.

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA MLADIH

Obrazovni program  seminara, prezentacija i nastave iz zdravstvene i preventivne zaštite mladih i reproduktivnog zdravlja.

INFORMISANJE I SAVJETOVANJE MLADIH

Stručna pomoć obučenih radnika iz polja psihologije, medicine, pedagogije, prosvjete, poduzetništva, nutricionizma, sporta i dr.

ZAGOVARAČKE AKTIVNOSTI

Istraživačke i zagovaračke aktivnosti vezane za mlade, poboljšanju uslova života, te uvjeta školovanja mladih.

IZRADA PROJEKATA OD KORISTI ZA ZAJEDNICU

Ulaganje vlastitih ili prikupljenih sredstava u izgradnju ili unapređenje općeg položaja i življenja mladih u Banovićima.

SAMOODRŽIVE I OSTALE DJELATNOSTI

Uslužne i prihodovne djelatnosti koje su u skladu sa zakonom: Caffe bar, treninzi, seminari, kursevi, izrada projekata.

PODRŽITE RAD UDRUŽENJA

POŠALJITE NAM PORUKU

Popunite kontakt formu i pošaljite poruku. Potruditi ćemo se da Vam odgovorimo u što kraćem roku.