Održana razgovoruša sa mladima

Home / Mladi / Održana razgovoruša sa mladima

Proteklu sedmicu iskoristili smo za rad s mladima u našoj zajednici!

Kao dio tima projekta “Omladinski akcelerator“, Udruženje za mlade “BaUM“ organizovao je niz aktivnosti u svrhu promocije samog projekta, kao i Zakona o mladima Federacije BiH koji nam je u fokusu djelovanja od samog početka.

Sa mladima smo na trgu, a kasnije i u srednjoj školi, razgovarali o važnosti učešća mladih u procesima donošenja odluka. Vjerujemo da je ključ promjene položaja i statusa mladih u zajednici upravo u građanima koji su dovoljno informisani o svojim pravima i obavezama. Zbog toga smo, nakon ulične akcije, organizovali Razgovorušu s mladima na kojoj smo razgovarali o aktuelnom Zakonu o mladima FBiH, sistemu organizovanja u zajednici, kao i svim poteškoćama i problemima sa kojim se mladi ljudi u Banovićima susreću.

Mladi trg Mladi trg

Razgovoruša sa mladima Razgovoruša sa mladima

 

Veoma brzo na red dolazi i drugi tip dijaloga s mladima, o kojem više informacija možete dobiti uskoro!

#institutKULT #KULTCHANGE #omladinskiakcelerator #baumbanovici #vijecemladihfbih #vijecemladihons

Omladinski akcelerator je projekt koji su osmislili i pokrenuli/e polaznici i polaznice Obuke za stručne saradnike za rad s mladima organizovane od strane Instituta za razvoj mladih KULT.

Polaznici i polaznice su ujedno i predstavnici/ce tri organizacije – Vijeće mladih Federacije BiH, Vijeće mladih Općine Novo Sarajevo i Udruženje mladih “BaUM“ iz Banovića.