Banovićanke odbranile titulu prvaka Kupa BiH

Home / News / Banovićanke odbranile titulu prvaka Kupa BiH

 

Košarkašice ŽKK „RMU“ Banovići osvojile su Kup BiH drugi put uzastopno. Prošle godine osvojenu titulu odbranile su na domaćem terenu u utakmici protiv banjalučkih orlova.

U utakmici koja je odigrana u nedjelju, 10. marta 2019. godine u Banovićima, banovićanke su rezultatom 83:67 na čelu sa najefikasnijom igračicom finala Danirom Musić ispisale još jednu stranicu historije ženske košarke u Banovićima odbranivši titulu prvaka Kupa BiH u košarci za žene.

Utakmica je počela dominacijom domaćih igračica, koje su dominaciju držale cijelu utakmicu. Gostujuće igračice su se probudile početkom treće četvrtine i do kraja se rezultatski približile. Na kraju su ipak slavile domaće igračice.

Naše igračice je čitavu utakmicu pratila sjajna podrška domaćih navijača kojim su također prisustvovali Mirza Teletović i Razija Mujanović, te time ovu noć učinili još nezaboravnijom za igračice iz Banovića.

Najefikasnije domaće igračice bile su Danira Musić sa 27 poena i Nikolina Zubac sa 19, dok je u ekipi Orlova najefikasnija bila Milica Zeljković sa 25 poena.

 

Naslovna fotografija: Ermin Kukic – Kukic Photograph