Udruženje mladih “BaUM” proslavlja 5. godišnjicu postojanja

Home / News / Udruženje mladih “BaUM” proslavlja 5. godišnjicu postojanja

Udruženje mladih “BaUM” iz Banovića proslavlja svoj 5. rođendan. Udruženje je registrovano 08.08.2017. godine kao jedino udruženje za mlade na području općine Banovići. Osnivanjem Udruženja htjeli smo da donesemo promjene za mlade u našoj zajednici i veoma smo ponosni na naš rad u proteklih 5 godina.

U toku 5 godina našeg rada smo renovirali i opremili Centar za mlade, bavili smo se projektima o mentalnom i reproduktivnom zdravlju mladih, sarađivali smo sa školama i drugim javnim ustanovama na unapređenju njihovog rada u korist djece i mladih, sprovodili projekte od koristi za mlade, neformalne edukacije, radionice, sportske događaje, kulturne događaje, bavili smo se segmentom zaštite djece i mladih, gender akcionim planom i generalno gender balansom u društvu, te smo radili na poboljšanju statusa mladih u društvu.

U nedjelju, 07.08. smo organizovali popodnevno druženje za naše volontere, prijatelje i partnere i sve mlade koje smo spojili sa večernjom projekcijom filma na otvorenom u sklopu našeg projekta “Hollywood u svakom selu”.  “BaUM” ne bi imao smisla bez svojih volontera i zato koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim našim volonterima na njihovom neizostavnom doprinosu u radu Udruženja mladih “BaUM”.