U Banovićima završen 4. krug U-17 WABA lige

Home / Mladi / U Banovićima završen 4. krug U-17 WABA lige

U Banovićima je, 27.01.2019 godine održan četvrti krug doigravanja WABA lige za igračice do 17 godina. Ekipe koje su učestvovale u doigravanju su: ŽKK „RMU“ Banovići, ZKD „Ilirija“ Ljubljana, ZKK „Lovćen“ Cetinje i ZKD „Ježica“ iz Ljubljane. Doigravanje je počelo u 10 sati u dvorani u Banovićima.

Doigravanje su otvorile ekipe ŽKK „RMU“ Banovići i ZKD „Ilirija“ Ljubljana. Prva utakmica završena je u korist igračica iz Ljubljane (47:86), koje su u drugoj utakmici pobijedile i ekipu ŽKK „Lovćen“ iz Cetinja (82:51), te time ostvarili učinak od 6 pobjeda u dosadašnjem dijelu WABA lige za igračice do 17 godina.

Trener ekipe „Ilirija“ iz Ljubljane, Luka Kalezić, iskazao je zadovoljstvo igrom svoje ekipe, pogotovo u utakmici protiv ekipe „Lovćen“. U nastavku lige od svoje ekipe očekuje još bolje rezultate.

U susretu ekipa ŽKK „Lovćen“ iz Cetinja i ZKD „Ježica“ iz Ljubljane koja se igrala u 12:00 sati, pobjedu su odnijele igračice iz Cetinja, rezultatom 79:63.

Zanimljivu izjavu dao je trener ekipe „Lovćen“, Zoran Kašćelan, koji kaže kako je uprkos porazu od znatno jače ekipe „Ilirija“ veoma zadovoljan igrom svojih igračica. Također je izjavio da su se radovali dolasku jer je, kako kaže, ženska košarka u Banovićima jako popularna.

Završnu utakmicu igrale su domaće košarkašice ŽKK „RMU“ Banovići protiv ekipe ZDK „Ježica“ iz Ljubljane. U ovoj utakmici pobjedu su odnijele domaće košarkašice, rezultatom 72:65, te su tom pobjedom osigurale plasman među 8 najboljih ekipa u Evropi, dok je ekipa „Ježica“ završila doigravanje sa 2 poraza.

Trener domaće ekipe, Jasna Sliško, izjavila je da je igra domaćih košarkašica bila znatno bolja u drugoj utakmici, te da je ponosna na uspjeh igračica kao i plasman u među 8 najboljih ekipa jer je to, kako kaže, historjski uspjeh za najmlađu kategoriju u Banovićkom ženskom košarkaškom klubu.

Tomaź Bernot, trener ekipe „Ježica“ dodao je da im turnir nije došao u dobro vrijeme jer je nekoliko igračica na bolovanju te da su zbog loše igre zasluženo izgubili dvije utakmice.