ODRŽAN 4. MEMORIJALNI TURNIR U SJEDEĆOJ ODBOJCI „NIHAD LIVADIĆ”

Home / Sport / ODRŽAN 4. MEMORIJALNI TURNIR U SJEDEĆOJ ODBOJCI „NIHAD LIVADIĆ”

 

Ove godine IOK “Tigar 119” iz Banovića organizuje četvrti po redu Memorijalni turnir u sjedećoj odbojci “Nihad Livadić” u čast bivšeg dugogodišnjeg predsjednika kluba, Livadić Nihada.

Kako smo saznali u razgovoru sa trenutnim predsjednikom kluba, Samirom Imamovićem, Livadić Nihad je bio čovjek koji je dao veliki doprinos invalidskom sportu, kako u Banovićima tako i u cijeloj BiH, gdje je bio i reprezentativac Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

Učešće su uzele 4 ekipe iz svih liga sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine: premijerligaš OKI Zavidovići, OKI Živinice, Klub sjedeće odbojke “26. Avgust” iz Mramora i domaćin turnira IOK “Tigar 119” Banovići.

Na kraju turnira prvo mjesto zauzela je ekipa OKI Živinice, dok je ekipa OKI “Tigar 119” Banovići zauzela drugo mjesto. U borbi za treće mjesto ekipa OKI Zavidovići je bila bolja od ekipe “26. Avgust” iz Mramora te je time završen turnir.

Iako su ekipe priredile dobru igru, predsjednik kluba Samir ističe kako je rezultat ovog turnira bio u drugom planu, te da je cilj turnira bio druženje.