Završen prvi Memorijalni turnir “Aldin Šarić”

Home / Sport / Završen prvi Memorijalni turnir “Aldin Šarić”

 

U subotu, 31.08.2019. godine na turističkom izletištu „Zlača“ održan je prvi Memorijalni turnir u odbojci i odbojci na pijesku „Aldin Šarić“. Turnir je organizovan od strane IOK „Tigar 119“ iz Banovića u saradnji sa Opštinom Banovići.

Aldin Šarić je bio dugogodišnji igrač OK „Srednjoškolac“ iz Banovića kao i član ekipe IOK „Tigar 119“ iz Banovića. Aldin je bio odličan igrač i još bolja osoba. Bio je humanitarac, osoba koja je bila spremna pomoći svima.

Revijalni turnir na pijesku sa početkom u 11 sati završio je pobjedom ekipe „BaUM“, dok su ekipe
„No Name“ i „Svejedno“ zauzele drugo i treće mjesto.

Turnir u odbojci otvoren je u 14 sati, a učešće su uzele 4 ekipe: OK „Sloboda“ Tuzla, OK „Bosna“ Kalesija, OK „Krivaja“ Zavidovići i domaćin turnira OK „Banovići“ iz Banovića.

Na kraju turnira prvo mjesto zauzela je ekipa OK „Sloboda“ iz Tuzle, pobjedivši domaćina ekipe OK „Banovići“ u finalu turnira. U borbi za treće mjesto ekipa OK „Bosna“ iz Kalesije je savladala ekipu OK „Krivaja“ iz Zavidovića, te je time završen turnir. Ekipe su priredile jako dobru igru, što je i publika potvrdila, stalnim navijanjem.

U razgovoru za infoBaUM, Mirsad Kurtić je izrazio zahvalnost ekipama koje su se odazvale na poziv, kao i svima koji su došli da svojim gledanjem i navijanjem uveličaju ovu manifestaciju. Mirsad kaže kako je turnir završio fair-play igrom i nada se da će ovaj turnir postati tradicionalan.