ODRŽANA PRVA RADIONICA ”POZITIVNIH DRUŠTVENIH VIJESTI” U ”BAUM” CENTRU

Home / Biznis / ODRŽANA PRVA RADIONICA ”POZITIVNIH DRUŠTVENIH VIJESTI” U ”BAUM” CENTRU

Pokretanje WEB portala ,,Info BaUM” bio je povod za održavanje ”Radionice pozitivnih društvenih vijesti” , koja se održala 8. decembra u prostorijama ”BaUM” centra.

Mladi će na web portalu iznositi pozitivne priče iz lokalne zajednice, a uz pomoć ove radionice su stekli znanja iz novinarstva, fotografije i video montaže.

Ademir Hasić , predsjednik udruženja ”BaUM” izjavio je da je ovakvo udruženje na području Banovića veoma važno, jer usmjerava svoje djelatnosti i aktivnosti na djecu i mlade.

”Prvi put u Banovićima mladi imaju priliku za formiranje samog tima novinarske sekcije, gdje će učestvovati u kreiranju pozitivnih vijesti iz Banovića uz korištenje savremene opreme”.

Radionicu su održali novinari Zoran Ćatić i Almir Panjeta, koji su se tokom svog rada susretali sa mladima iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine i prenijeli svoja iskustva i svoja viđenje stanja mladih na naše članove.

U razgovoru sa Panjetom saznali smo da se susretao sa mnogo mladih, upravo preko radionica, ali sa nekima je imao priliku i raditi. On kaže: ” Mladi u cijeloj Bosni i Hercegovini su isti, puni želje da rade, puni želje da pokažu svima ono što rade i takvi su naravno i mladi u Banovićima”.

Članovi našeg centra koji su učestvovali u ovoj radionici stekli su iskustva o pisanju vijesti i novinskog članka, uzimanju izvještaja sa terena i pravljenju videa.

Učesnici Nejra i Amer podijelili su mišljenje da im je radionica ispunila sva očekivanja, te da bi bilo odlično nastaviti praktikovati upravo ovakve radionice.

Nejra Borovačkić je još dodala: ” Kako sam zakoračila u sav taj svijet novinarstva, budući da studiram upravo novinarstvo, svaka nova informacija mi je dobrodošla” .

Amer Avdić kaže: ” Volio bih da nastavimo sa ovim radionicama, mnogo češće te da učimo dosta toga novoga ” .

Novinarska sekcija će nastaviti sa svojim djelovanjem i planiranjem aktivnosti u okviru Centra za mlade „BaUM“