Treća radionica video produkcije u Centru za mlade “BaUM”

Home / Mladi / Treća radionica video produkcije u Centru za mlade “BaUM”

Od pokretanja novinarske sekcije “Info BaUM” kao i web portala “baum.ba”, u centru za mlade BaUM u Banovićima je održana treća radionica video produkcije.

Današnjoj radionici prisustvovali su novi članovi gdje su imali priliku naučiti pisati članke, osnove snimanja i montaže videa kao i osnove fotografije, u čemu je pomogao Dejan Todorović. Radionica je održana 01.02.2019. godine u Centru za mlade “BaUM”

“Danas smo održali radionicu koja se veže za video-montažu i novinarsko istraživanje. Drago nam je da se sve više mladih aktivira i učlanjuje u Udruženje I nadamo se da će taj broj članova našim radom sve više da raste.” rekao je za “Info BaUM” Dejan Todorović, voditelj treće radionice.

Neki od novih članova, Edis Kasumović i Alen Memić imali priliku podijeliti svoje mišljenje o radionicama, kao i na koji način su saznali za Udruženje mladih “BaUM”.

Edis kaže kako je za Udruženje saznao preko prijatelja i društvenih mreža kao I web-portala “baum.ba”. Također kaže je da mu je posebnu pažnju privukla novinarska sekcija.

Alen je dodao da je preko facebook-a vidio pozitivne stvari koje radi Udruženje, pa je zbog toga odlučio da postane član BaUM-a.