Banovićanke zauzele 5. mjesto na Final-Four WABA U17 turniru u Beogradu

Home / Sport / Banovićanke zauzele 5. mjesto na Final-Four WABA U17 turniru u Beogradu

Četvrtfinalni turnir Final-Four WABA U17 lige 2018/19 je završen. Prolaz su prvi izborili Cinkarna Celje i Art Basket. Na četvrtfinalnom turniru u Beogradu Celjanke su izbacili RMU Banoviće sa rezultatom 84 – 48, dok je domaćin turnira, iako tek četvrti nakon regularnog dijela u skupini B, bio bolji od prvoplasirane ekipe skupine A, još neporažene Ilirije sa rezultatom 75-60.

Celjankama će to biti treći Final-Four WABA U17 lige nakon Podgorice 2014. i Ljubljane 2018., dok će Art Basket u već svojoj premijernoj sezoni u regionalnoj ligi igrati završni turnir.

U razigravanju za poziciju na Final-Fouru Art Basket pobjedio Cinkarnu Celje rezutltatom 76-68 te će u polufinalu igrati protiv drugoplasirane ekipe mariborskog turnira, dok će Slovenke igrati sa pobjednikom.

Utakmica za plasman od 5. do 8.mjesta trebale su igrati košarkašice RMU Banovići-Ilirija. Ekipa Ilirije nisu htjele nastupati u drugom meču te su svoju borbu predale, što je išlo u korust naših kadetkinja. Meč je zavrsen službenim rezultatom 20:0 u korist RMU Banovići. Time su obezbjedile plasman 5-6 mjesta u Waba Ligi gdje isčekuju rezultate sa turnira iz Maribora.

Turnir u Beogradu posmatrali su brojni sportski menadžeri i skauti, a drugi četvrtfinalni turnir u Mariboru (parovi su Lovćen Budućnost-Maribor i Trešnjevka 2009-Ježica) se igra 3. marta.