Besplatna radionica u BaUM-u: Zašto obilježavamo 8. mart, međunarodni Dan žena?

Home / Obrazovanje / Besplatna radionica u BaUM-u: Zašto obilježavamo 8. mart, međunarodni Dan žena?

”Zašto obilježavamo 8. mart, međunarodni Dan žena” naziv je radionice koja je osmišljena s ciljem edukovanja ženske populacije o prazniku koji je njima od velikog značaja, ali za čije značenje i historijat, nažalost, velika većina i nije upoznata. Riječ je o radionici koja je edukativnog, kulturnog i zabavnog karaktera, gdje će prisutne osim dodatnog znanja steći i iskustvo za rad u timovima (grupama), uživati u kratkim filmovima o pomenutoj temi, te se međusobno upoznati i družiti na caffee pauzama.

Radionica je dio projekta koju finansiraju ”Žene za Žene Internacional” u saradnji sa Udruženjem mladih ”BaUM” iz Banovića. Voditeljica radionice je članica i volonterka već pomenutih organizacija, koja je kreirala projekat, te će ga 2.3.2019. godine sa početkom u 11 sati i realizovati.

”Razmišljala sam i dosta istraživala koja tema bi mogla zainteresovati građane mog grada, ali kako se približava taj čuveni 8. mart, prisjetila sam se svog prisustva na posljednoj radionici koju su organizovale ”Žene za Žene”, a koja je na mene ostavila poseban utisak. Shvatila sam koliko je zapravo u društvu važna uloga žene, ali da je ona nažalost zanemarena. Moj cilj je podići svijest i bolju pozicioniranost ženskih osoba u društvu, te stečeno znanje prenijeti i na sve učesnice. Naravno, uz opuštenu atmosferu, gupni rad, filmove, ali i mali znak pažnje za sve prisutne, da ih podsjetim određenom porukom na njihovu važnost”. – izjavila je Nejra Borovačkić , voditeljica radionice.

Broj učesnika je ograničen, a sve zainteresovane osobe, mogu se prijaviti na broj telefona: +387 61 015 577 ili na email: nejra.borovačkic@hotmail.com.