Denis Halilčević: Košarkaš iz Banovića u dresu Zrinjskog iz Mostara

Home / Mladi / Denis Halilčević: Košarkaš iz Banovića u dresu Zrinjskog iz Mostara

 

„Mogu da prihvatim neuspjeh, svakome se desi da ne uspije u nečemu. Ali ne mogu da prihvatim odustajanje“ rekao je Denis Halilčević, mladi i perspektivni košarkaš iz Banovića.

Sa samo 16 godina zabilježio je odlične rezultate i pružao odlične utakmice. Košarkom se počeo baviti još  kao dječak.

Za svoju ljubav prema košarci rekao je da se pojavila u drugom razredu Osnovne škole kada je počeo igrati za košarkaški klub “ABC Basket” iz Tuzle, koji je tada i osnovan. Klub je nakon par mjeseci počeo igrati Ligu Tuzlanskog Kantona, gdje je Denis zabilježio svoje prve utakmice u karijeri.

Pored klupskih nastupa, zabilježio je i nastupe za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, gdje je pokazao odlične rezultate.

Denisov prvi nastup za U16 reprezentaciju Bosne i Hercegovine bio je u januaru, 2018.godine, kada je reprezentacija krenula na međunarodni turnir u Tursku, u grad Sakariju.

Iako mu je samo 16 godina, potpisao je svoj prvi ugovor sa  Košarkaškim Klubom „Zrinjski“ iz Mostara:

“Moj trenutni klub je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Hrvatski Košarkaški Klub “Zrinjski” iz Mostara.” Također je rekao kako jača liga zahtjeva veći broj treninga i dosta discipline, pa je dodatno počeo paziti na ishranu.

U nastavku razgovora, Denis nam je otkrio svoje životne ciljeve:

“Moji glavni ciljevi u životu su naravno da nastavim da se bavim košarkom i da, nadam se, za par godina zaigram za najjaču ligu na svijetu: NBA američku ligu.”

I pored svih utakmica u karijeri, za Denisa je najvažnija utakmica koju je igrao kao član reprezentacije.

“Moja najvažnija utakmica bila je polufinale Evropskog Prvenstva, kada smo igrali protiv Makedonije. Ta utakmica je bila odlučujuća za ulazak u A diviziju. Na kraju smo pobijedili, odigrao sam fer i korektno tu utakmicu i na kraju sam imao double-double učinak.”

Kroz svoje utakmice i treninge stekao je mnogo iskustva, te je za kraj ostavio poruku mlađim košarkašima:

“Samo rad, red i disciplina, dosta treninga i motivacije. Uspjeh je zagarantovan.”