Druga radionica „pozitivnih društvenih vijesti“ u „BaUM“ centru

Home / Mladi / Druga radionica „pozitivnih društvenih vijesti“ u „BaUM“ centru

Nakon pokretanja web portala „InfoBaUM“ na kojem rade mladi, u subotu, 22. decembra 2018. godine održana je još jedna radionica „pozitivnih društvenih vijesti“ u prostorijama „BaUM“ centra u Banovićima.

Mladi su se na ovoj radionici imali priliku detaljnije upoznati sa post-produkcijom videa u smislu montaže priloga za medije.

Na ovoj radionici su radili na video pripovijedanju u medijskom izvještavanju, u čemu su pomogli novinari Almir Panjeta i Zoran Ćatić kao i Mirza Ajnadžić, predavač iz polja video obrade i montaže.

Mirza Ajnadžić je u svojoj izjavi objasnio da tema radionice obuhvata post-produkciju videa kroz montažu i korekciju boje. Također je obuhvaćena i tema pripovjedanja kroz video formu, namjenjenu kako društvenim mrežama, tako i standardnim medijima kao što su TV stanice uz upotrebu filmskog jezika.

Učesnica radionice Ajla Delić imala je priliku podijeliti svoje mišeljenje o radionicama: „Prvi put se susrećemo sa montažom videa, današnja radionica je bila odlična, predavači su bili odlični, mislim da će nam ova radionica koristiti u daljem radu“.

Novinarska sekcija Centra za mlade „BaUM“ nastavlja sa unapređivanjem svojih vještina novinarstva i video produkcije.