FK “Budućnost” spremno dočekuje drugu polusezonu

Home / Mladi / FK “Budućnost” spremno dočekuje drugu polusezonu

U razgovoru sa kapitenom zeleno-crnih, Denisom Mujkićem saznali smo da je atmosfera u ekipi odlična. Uprkos sniježnim padavinama radi se na fizičkoj spremi za drugi dio sezone. Mujkić se osvrnuo i na prošlogodišnje doigravanje za ulazak u Prvu ligu FBiH gdje je FK Budućnost nakon nesretnog poraza protiv Novog Travnika ostala bez plasmana u viši rang takmičenja. Klub se okrenuo organizaciji za novu sezonu što pokazuju dosadašnji rezultati i smatra da pored jakih protivnika uz snagu i volju ostaju na liderskoj poziciji.

Bivši kapiten FK Lokomotive iz Miričine, mladi Nihad Alić odlično se snašao u novoj sredini, uklopio se sa saigračima, te će pokušati nadomjestiti odlazak Eldin Trumića iz ekipe.

Šef stručnog štaba Munever Rizvić zadovoljan je dosadašnjim stanjem na tabeli. U preostalom dijelu prvenstva očekuje da se poveća bodovna razlika od trenutno drugoplasirane ekipe Svatovca, te kako će FK Budućnost Banovići naći mjesto u Prvoj ligi FBiH. U naredom periodu nastavlju sa radom, sljedeća pripremna utakmica je u subotu 25. januara u Gradačcu gdje se igra utakmica protiv NK Zvijezda.

Kada je u pitanju trenutni sastav, svi igrači su na raspolaganju šefu stručnog štaba i u trenažnom su procesu. Pored dolaska Čorhodžića i Alića, te povratnika Idrizovića i Selimovića, Rizvić je istakao mogućnost dolaska jednog ili dva nova igrača s kojima se trenutno pregovara.