Vratila se Maja Šćekić: Banovićanke startaju drugi dio sezone s pojačanjem na poziciji playmakera

Home / Mladi / Vratila se Maja Šćekić: Banovićanke startaju drugi dio sezone s pojačanjem na poziciji playmakera

Praznična pauza za bh.košarkašice se završava ove sedmice, kada starta 8. kolo prvenstva. Osim za kvalitetan odmor i dio priprema, klubovi ovaj period koriste i za dovođenje pojačanja.

Prvakinje BiH, košarkašice Banovića ovaj dio sezone počinju sa bitnom izmjenom na poziciji playmakera. Pozdravili su se s Jelenom Jozić, a na njeno mjesto stigla je odlična Maja Šćekić, bivša reprezentativka Srbije i igračica koja je u bojama ovog kluba odigrala odlične partije u završnici prošle sezone. Ščekić je sezonu 2018/19 počela u Vrbasu i u Prvoj ligi Srbije, gdje je u 14 utakmica imala prosjek od 17.7 poena, 4.9 skokova, 3.7 asistencija i 2.8 osvojenih lopti.

Upoznata sam sa ambicijama kluba i znam da su očekivanja velika, da se ponovi uspeh od prošle sezone. Zato sam se i odlučila vratiti, nakon trenerovog poziva, a osim borbe za titulu privuklo me je i igranje u WABA ligi. Poznat mi je način rada što će mi znatno olakšati priključivanje timu“, rekla je Šćekić po dolasku u Banoviće, te da vjeruje da će sa svojim novim timom, uz trud i rad, uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve.

Iako je sastav ekipe dosta izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu, trener Banovićanki, Goran Jurčenko vjeruje da će se Šćekić brzo ukopiti i biti spremna da ponovo pruža dobre partije u dresu njegovog tima.

Maja Šćekić je odlična igračica, čini mi se baš onakva kakva je nama potrebna da upotpunimo trenutni sastav. Siguran sam da će se ona brzo ukopiti u naš sistem rada i već u nekoj od narednih utakmica pružiti ono što očekujemo od nje. Debitovaće protiv Triglava, pa ćemo tačno vidjeti gdje smo i na čemu trebamo posebno poraditi“, rekao je Jurčenko uoči utakmice u Kranju.

Šef stručnog štaba tima iz Banovića dodao je i da je pred prvakinjama naše države nekoliko teških utakmica u okviru WABA lige jer žele upisati nekoliko pobjeda, ali i da predstojeći dio domaćeg prvenstva neće biti lak kao onaj u prvom dijelu takmičenja jer ih očekuju utakmice sa težim protivnicima.

Banovićanke  u četvrtak, 17. januara putuju kranjskom Triglavu u goste, a već u ponedjeljak 21. januara ambicioznim povratnicima u društvo najboljih košarkaških ženskih bh.timova – zeničkom Čeliku.

 

Damira Ibranović
PR menadžerica ŽKK RMU Banovići
Tel: + 387 61 408 162
E-mail: damira.ibranovic2208@gmail.com